Verenigingen

Wat is een studenten(gezelligheids)vereniging? 

Naast je studie is er nog meer te beleven in Eindhoven. De beste mogelijkheden om iets naast je studie te ondernemen vind je bij een studentengezelligheidsvereniging. De drie studentenverenigingen die Eindhoven rijk is onderscheiden zich van andere studentenorganisaties doordat ze elk beschikken over een eigen Sociëteit. Daar wip je even binnen om met je vrienden te borrelen, voor meer of minder serieuze discussies, voor grote of kleine feestjes en veel uiteenlopende activiteiten, vaak tot in de late uurtjes.

Bij een studentenvereniging ontmoet je niet alleen eerstejaars of mensen van je eigen studie. Hier ontmoet je studenten van alle verschillende studierichtingen van de TU/e en het HBO uit verschillende jaargangen. Een studentenvereniging biedt je een nieuw thuis in jouw nieuwe stad want naast het drinken van een biertje kan je hier vaak ook activiteiten organiseren, sporten, studiebegeleiding krijgen, een hapje eten en nog veel meer!

Naast veel plezier en gezelligheid is een studentenvereniging de beste plek om jezelf te ontplooien. Door de vele commissies en besturen binnen de verenigingen zijn er veel mogelijkheden voor leden om eigen ideeën tot uitvoer te brengen en ervaring op te doen op organisatorisch en bestuurlijk vlak. Ook leer je veel sociale en communicatieve vaardigheden, die je bij je studie en je verdere leven goed van pas komen.

Recent onderzoek van de universiteit van Leiden heeft aangetoond dat lidmaatschap van een studentenvereniging niet nadelig is voor je studie. Integendeel: leden van een studentenvereniging maken vaker hun studie af dan niet-leden. Uit een ander onderzoek van de Landelijke Kamer van Verenigingen blijkt ook dat studenten die actief zijn geweest bij een studentenvereniging, meer carrièrekansen hebben dan studenten die dat niet waren.

Wil je meer informatie over studentenverenigingen? Ga dan naar www.wordlid.com.

 

De Verenigingen

Je hebt in Eindhoven drie studentenverenigingen: Het Eindhovens Studenten Corps (E.S.C)algemene studenten vereniging SSRE en de Eindhovense Studenten Vereniging Demos. Elk van deze verenigingen heeft een eigen karakter. Zo is er voor iedereen een vereniging die goed bij hem of haar past. Neem gerust een kijkje op de website van deze verenigingen, kijk hoe je met ze in contact kunt komen en Word Lid!

 

Het Eindhovens Studenten Corps
ESC

Lid worden van het E.S.C betekent lid worden van de oudste en meest traditionele vereniging van Eindhoven. Een hechte club die vooraan staat in het Eindhovense studentenleven, door het organiseren van feesten in de eigen studentenkroeg ‘De Ballenbak’, activiteiten voor goeden doelen, het Eindhovens studenten symposium en de afsluiting van het academisch jaar in samenwerking met de TU/e. Tevens heeft het E.S.C veel huizen, waardoor je jouw studententijd onvergetelijk maakt!

 

 

 

Algemene Studentenvereniging SSRE

SSRE is met meer SSREdan 350 leden de grootste en actiefste studentenvereniging van Eindhoven. Ieder jaar organiseert SSRE een tal van activiteiten voor zowel Eindhoven als de rest van studerend Nederland. Hierbij valt te denken aan sporttoernooien, een stadscantus, het Nederlands Kampioenschap Beleidsdebatteren en dit jaar de Holi Run. Zoals je ziet biedt SSRE de mogelijkheid om dingen te ondernemen die je anders nooit zou doen.

 

 

 

De Eindhovense Studentenvereniging DEMOS

DEMOS

De E.S.V. Demos is de jongste studentenvereniging van Eindhoven met een open karakter. Gelijkwaardigheid van leden is voor ons zeer belangrijk en daarom kan je vanaf het begin van je lidmaatschap gelijk aan de slag in commissie’s en je gelijk aan alle andere leden. Onze Sociëteit is elke werkdag open voor alle leden en er zijn wekelijks activiteiten van verschillende groeperingen als jaarclubs, disputen en onderverenigingen. Bij Demos is jouw hele studententijd lang gewoon altijd
gezelligheid.