Voor aankomend studenten

Als aankomend student zijn er verschillende manieren om Eindhoven en haar verenigingen alvast goed te leren kennen voordat je gaat studeren. Dit zijn de Na Examen Dagen, de Intro van de TU/e, Purple, de intro van Fontys hogescholen en aparte activiteiten georganiseerd door de verenigingen. De Na Examen dagen vinden, zoals de naam al een beetje zegt, plaats vlak na de centrale examens, en de introweken tijdens de weken voor de eerste colleges. Als aankomend student kan je dus met zowel de NED als de Intro meelopen, en dit willen we je van harte aanraden!

De Na Examen Dagen
De NED is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd voor aankomende studenten in Eindhoven van zowel de TU/e als de Fontys Hogescholen. Tijdens de NED kan je een eerste indruk krijgen van het Eindhovense studentenleven. Tijdens deze vier dagen slaap je in een studentenhuis en maak je kennis met de stad Eindhoven, de studenten zelf en in het bijzonder met de studentenverenigingen.

De NED wordt georganiseerd door de drie studentengezelligheidsverenigingen van Eindhoven. Voor eindexamenkandidaten in 2024 zal ze plaatsvinden van 4 t/m 7 juni, dit is in de week na het Centraal Eindexamen. Bezoek voor meer informatie de website: https://www.naexamendagen.nl/

De Intro
De intro wordt jaarlijks georganiseerd door de TU/e, met als insteek iedereen die een studie gaan beginnen op de TU/e een vliegende start te geven van een prachtige studententijd. De Intro duurt een week en tijdens de intro zul je zien wat een studententijd écht in kan houden. Je maakt kennis met je studie, je medestudenten, met de stad Eindhoven en met alle verenigingen die je een geweldige studententijd gaan geven.

Om van zowel de vroege ochtendactiviteiten als de feesten tot in de late uurtjes mee te kunnen genieten is het wel zo handig om in Eindhoven te overnachten. Mocht je nog geen kamer hebben is dit geen probleem. Alle verenigingen hebben namelijk genoeg slaapplaatsen te bieden. Meer informatie hierover kan je vinden op de sites van de verenigingen.

Als het goed is krijg je van de TU/e vanzelf een brief thuisgestuurd met meer info over de Introweek, maar mocht dit toch niet helemaal duidelijk zijn kan je ook voor meer info terecht op de site: https://www.tue.nl/studeren/studeren-aan-de-tue/bachelors-introductie-week/

Purple introductieweek
Purple is de introduciteweek voor alle aankomend scholieren van de Fontys Hogescholen. Purple heeft drie kerndoelen, en elke dag van Purple staat in het teken van één van deze kerndoelen. Deze kerndoelen zijn het kennismaken met elkaar en de opleiding, kennismaken met de stad en kennismaken met de Fontys Community. Meer hierover kun je hier vinden: https://fontys.nl/Wat-is-Purple.htm

De studentenverenigingen komen een beetje naar boven bij het tweede kopje, de kennsimaking met de stad, maar wat een studentenvereniging écht te bieden heeft is lastig te vertellen zonder dat je het zelf meemaakt. We raden iedereen die alleen meeloopt met Purple dan ook van harte aan om zelf wat meer op onderzoek uit te gaan bij alle studentenverenigingen. Die kun je op deze site vinden onder het kopje “Verenigingen”.